2011. május 3., kedd

Virágnév







Tudna nekem segíteni valaki? A Házas Hétvégén ajándékba kaptuk ezt a szép cserepes virágot, ami még most is teljes pompájában díszít. Sajnos nem tudom a nevét, s a tulajdonságait sem, Esetleg tudja valaki, hogyan lehet szaporítani?

3 megjegyzés:

  1. Szerintem sehogy,az ilyen üvegházi virágokat nem lehet.Annyira ismerős és nem jut eszembe a neve-még.

    VálaszTörlés
  2. Éva, Ő egy primula, magyar nevén kankalin fajta:))

    Lakásban tartva minél világosabb helyet szereti, ez lehet egy ablak is, ám a túl meleg hőmérséklet a halálhoz vezethet, ezért a hűvösebb klímájú helyet jobban szereti. A locsolásnál érdemes odafigyelni, mert a túlöntözés és a kiszáradás is végzetes lehet. A hidegebb időszakban legyen földje nedves, de ne álljon alatta a víz folyamatosan. Amikor melegszik az idő, és tavasszal (tehát most már) nyugodtan ültesd ki a kertbe és locsold folyamatosan.

    Ültethető sziklakertbe, évelő ágyásokba, balkon ládába, de akár egy nagyobb virágtartóba is. Csoportosan elhelyezve a legszebb, akár egy szép kerámia tálba vagy fonott kosárban is szépen mutat.

    Kisgyermek közelébe ne tedd, mert levele allergiás reakciót válthat ki.

    Fényigény: világos napsütötte hely
    Hőmérséklet: Mivel a mérsékelt égövről származik, így nálunk is a hűvösebb klímát részesíti előnybe, a cserepét kissé hidegebb helyiségbe tedd.

    Öntözés: Közepes vízigényű, télen a két locsolás között hagyd a földjét kissé kiszáradni, de ahogy melegszik az idő, egyenletes locsolást kér, mert a kiszáradás végzetes lehet.

    Remélem tudtam segíteni Neked:)))

    VálaszTörlés
  3. Kedves Éva! Nagyon köszönöm a segítséget, a leírást így a segítségeddel remélem még sokáig gyönyörködhetünk benne.
    Azért nem gondoltam a kankalinra, mert magasabb a megszokottnál.
    Mégegyszer köszönöm!

    Drága Mammka! Köszönöm, hogy segíteni próbáltál!

    VálaszTörlés