2012. április 23., hétfő

Tavaszi képek

Ilyen gyönyörű dupla fejű az orgonánk, s telis tele van virággal:) Szinte sajnálom leszedni, annyira rosszul lesz, ha leszedem, szinte belefehéredik:))
Nagyon szeretem simogatni, becézgetni a virágfejecskéit,s csodálni, ahogy nyitogatja apró kis szirmait.

A koreai jegenyefenyőnk csodás lila színű tobozokat  mutatott meg magából az idén!  Meg is simogattam, el is beszélgettem vele egy kicsit. Az alja viszont sárgul neki, remélem nem megy tönkre, nagyon sajnálnám!



Azért pici orgonavirágocskákat hímeztem egy kéztörlőre is. Csupa orgonaszínnel:))

Andriskának ájándékoztam, mert annyit segített a házikó elkészítésében.

Az egész heti munka erdménye:

Andrisom nem tágított a papi mellől. Szívvel, lélekkel dolgozott, s csak vasárnap délután, a házikó befejezése után ült le rejtvényt fejteni velem!

Nagyon érdekelte az összeszerelés, s azonnal megbeszélték, hogy együtt ültetik majd be palántákkal!

Nem nagy az egész: 8 négyzetméter, de nekünk elég!

Íme a kész mű!:)) Azért eljátszadoztak vele egy ideig, az egész hét ráment, nem volt olyan egyszerű, de az összeszerelési útmutató segítségével azért teljes sikerrel jártak.:))

Legyen szép orgona illatos hetetek!:)

13 megjegyzés:

  1. Gyönyörű az orgonád!!! És milyen csodás illata lehet!!!
    A házikó szuper lett!!! Gratula a párodnak és a kis unokádnak! Nagyon ügyesek!!!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű az orgonád... egyébként a többi képed is csodaszép... A kis üvegház szuper... meg van a terv is mi lesz benne? Jó kis segítség van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már régóta tervezgettünk egy kis polikarbonát házat, most sikerült megvalósítani:))Igen, a férjemnek kész tervei vannak!:)

      Törlés
  3. Olyan csodálatos a természet! Én is nagyon szeretem az orgonát. Nálunk mindig anyák-napjára nyílik ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk sajnos már anyák napjára elnyílik, évek óta nem tudunk szedni az ünnepre!

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Lila is van, fehér is van, jól mutatnak együtt!:)
      Köszönöm!:)

      Törlés
  5. Nagyon szép az orgona és a fenyő virága is!
    A melegházzal mi a tervetek? Külön veteményezel olyat ami őszre is kinn marad? Nagyon tetszik ez a "kis" meleg ház. Szerintem is elég ekkora. Üveg vagy műanyag?

    VálaszTörlés
  6. A ház műanyag, a váz maga 20 kg reméljük beválik csak most teszteljük a nagy szélben .Itt mindig fúj, mégpedig nagy erővel!)
    Késő őszig , a fagyokig szeretnénk szedni belőle termést!:)

    VálaszTörlés
  7. Okos ötletnek tartom, mert a paradicsom olyan,hogy még sokáig lehetne szedni, ha meg tudnám őket óvni a fagytól. Bár Te azt írod: a fagyokig, de szerintem ebben a közegben tovább is nőhet talán még a paprika is. Nekem nagy bánatom, hogy a sok zöld paradicsomot nem tudom savanyúságnak eltenni. Eddig minden recept után olyan vacakok voltak, hogy felbontás után kidobtam az egészet. Szóval sokat gondolkodom én is ilyen meleg házon, amit augusztus végén állítanék fel óvásként a már kifejlett és még termést hozó növények élettartamának a meghosszabbítására. De persze ez csak egy elképzelés és nem biztos, hogy működne. Kérlek írj majd a tapasztalataidról!

    VálaszTörlés
  8. Drága Éva, gyönyörű az orgonád és a fenyő is. Annyira jó, hogy beszélgetsz Velük (én is) nyugodtan mondj pozitív megerősítéseket a fenyőnek, meg kérdezd meg mit kér (Vasat, csalánlét? mást?) Megfogja mondani és Te megérted, biztos.
    Nagyon szimpatikus a két Férfi! és képzeld én is varrok keresztszemest(főleg télen), törölközőim is vannak. Válaszoltam Neked, de ide is írom, igen a fehér is ehető!

    VálaszTörlés