2012. május 1., kedd

Egyszerű levendulás szappangolyó

Ígértem, hogy leírom Nektek az egyszerű levendulás szappan golyó készítését. Én egy kicsit másként képzeltem el, de mivel gyerekekkel készítjük, nem is tudom miért vártam a nehezebb módját:)
Tavalyról maradt elegendő levendulám ahhoz, hogy tudjunk virágocskákat szedni róla.


A legkisebb lyukú reszelőn lereszeltünk 2 db baba szappant. / Azért a reszelővel vigyázzatok, nekem is sikerült felsérteni vele az ujjam!:)) /


Összekevertük a levendulával.


Majd 2 kis kupica levendula olajjal meglocsoltuk /.A levendula olaj tetejébe amennyi fért/


Egy kis virág spriccelőbe tettünk kb 4 dl vizet, majd " ízlés" szerint ,a vízbe is öntöttünk 2 kupica olajat.


Ezzel spricceltük meg a szappan reszeléket. Addig spricceltük, műig képlékennyé vált, s egy kézzel, a tenyerünkbe gyúrogatva golyócskákat formáztunk belőle, Ha morzsolódott,  még spricceltünk rá levendula olajos vizet. Ez a víz mennyiség nagyon sok ennyi szappanhoz, sokkal kevesebb is elég. A maradékot másik csoport használja fel, vagy aroma mécsesbe tehetjük.


Ennyi lett belőle. 
 A csoportommal elkészítettük , nagyon örültek neki. Kicsi gyerekekkel hamar erdményt érhetünk el vele, örömteli ajándék anyunak, nagymamának anyák napjára  is :)


Már csak a csomagolás maradt, és várhatja is a szép ünnepnapot.:)
Azt mondták, hogy szappanmaradékokból is ugyanígy lehet, s kipróbálhatjuk Dove szappanból is. A lényeg, hogy csak azonos szappant használjunk, ne keverjük mással.
Hát, ha kedvet kaptatok, igazán egyszerű és nagyon illatos!

Gyönyörű napokat kívánok Nektek!:)


7 megjegyzés:

  1. De jó ötlet!!!Kár, hogy nem ovoban dolgozom...:(

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Neked is legyenek vidám, szép napjaid! :)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis munka volt! De segítséged bőven akadt... A levendulás képed meg csodás.... Imádom, és nem oly régóta van nekem is... hogy hogy bírtam ki nélküle?? De jó hogy vagytok!
    Szép hetet!

    VálaszTörlés
  4. Jajj, ez nekem is nagyon tetszik!!! Lehet, hogy holnap veszek is gyorsan két szappant! :)

    VálaszTörlés
  5. Éva, köszönöm, hogy leírtad. Az utolsó kép csodás, a gyerekek meg édesek!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon boldog lesz az anyuka, aki ilyet kap:))

    Eva Draga! itt szeretnem megkerdezni, hogy kikelt e a mag, mert nekem azota sem:((ugyanazt ultettem el, masik zacskoval..es nagyon bant, mert gyereknek kuldtem..ha neki sem, akkor szeretnem valamivel karpotolni.Kerlek valaszold meg nyugodtan, nem tehetek rola en sem, csak bant:(

    puszi, szia:)

    VálaszTörlés
  7. De jó ötlet!!! Van egy csomó babaszappanom otthon, csak egyszer vhol azt olvastam, hogy ezeket a bolti kész szappanokat már nem lehet újból olvasztani és felhasználni. Hát látom olvasztani Te sem olvasztottad, és mégis használható....azonnal csinálnom kell ilyen kis szappan golyókat!!! :)
    (rosszabb vagyok, mint egy gyerek igaz?) :))

    VálaszTörlés