2015. szeptember 14., hétfő

Londonban....

A megérkezésünk utáni első napot Londonban töltöttük. Bementünk a Towerbe, láttuk a Fehér  Torony épületet, a koronaékszereket , a királyné rezidenciáját és a vesztőhelyet.. Természetesen fotószünetet tartottunk a Tower hídnál. Láttuk a Big Bent és jártunk a kormányzási negyedben is. Gyönyörű volt a Westminster apátság és kellemes a Trafalgar tér. Megnéztük a Múzeumot is.
És most jöjjenek a képek:

Tower



Itt vitték be az elítéltet ítélethirdetésre csónakon


 A Tower bejárata



A Tower híd tulajdonképpen kettős híd: az alsó híd  felnyitható, alatta tengerjáró hajók is elférnek. Ezalatt a gyalogosok a 43 méter magas felső hídsoron tudnak közlekedni. 1894-ben a Tower-híd volt a legnagyobb felnyitható híd a világon.


Big Ben











Ez a szépséges   kis anglikán templom a Westminster apátság közvetlen szomszédságában áll. Csak méreteiben törpül el tőle, jelentőségében cseppet sem. Még a 12. században alapították bencés szerzetesek. A Szent Margit falai több híres esküvő szemtanúi voltak, hiszen például itt esküdött egymásnak örök hűséget a híres volt miniszterelnök, Winston Churchill és felesége, sőt, maga Milton is. Érdekesség, hogy itt nyugszik a cseh rézmetsző Václav Hollar, akinek többek között a nagy londoni tűzvész előtti képeket köszönhetjük
/forrás: internet/.







A London Eye David Marks, Julia Barfield, Malcolm Cook, Mark Sparrowhawk, Steven Chilton és Nic Bailey építészek tervei alapján készült







London leghíresebb terén, a Trafalgaron álló művészeti galéria, mely a világ egyik leggazdagabb képtára. 2300 darabos, 1250 és 1900 közötti festménygyűjteményében megtalálhatók a legnagyobb olasz és németalföldi mesterek – pl. Botticelli, Verocchio, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rafaello, Tizian, Rembrandt, Cézanne és Van Gogh – remekművei. 
Meseszép képeket láttunk, és klasszul ki lehetett igazodni a hatalmas termekben
A skót dudás egész délután szórakoztatta a látogatókat.



Trafalgar tér



 A kedvenc piros színek mindenhol vidámították a várost. :) 



Ezen a napon is sokat esett az eső. Jól megáztunk, aztán megszáradtunk, újból megáztunk . :)))))) 
Ó, kedveseim, ekkor hiábavaló volt minden felszerelés: esőkabát, esernyő, még a szandinkból, cipőnkből is folyt a víz :))))) 


ha még nem unalmas a sok kép és leírás folytatom majd :) Szép napokat kívánok! :)





4 megjegyzés:

  1. De jó kis élménybeszámoló! :) Kicsit ott voltam most én is! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szép helyeken jártál, kérünk még.
    Egyszer majd én is. Még csak fentről láttam meg a repterét, mikor átszálltam.

    VálaszTörlés
  3. Unalmas? Alig várom a folytatást!!! :o)

    VálaszTörlés
  4. Szép helyeken jártál...Miért is lenne unalmas... Köszi a beszámolót!

    VálaszTörlés