2015. október 7., szerda

Emlékek



Osztálytalálkozót szervezek egy másik volt barátnőmmel, illetve inkább úgy írom, hogy játszótársammal  és évfolyamtársammal  együtt. Ő az „ A „ , én a „ B „ osztály számára. Együtt fogjuk megtartani, mert a nyolcadik osztályban tanított  osztályfőnökeink már rég nincsenek velünk és sok osztálytárs is fentről figyel bennünket. A két osztály évtizedek óta együtt tartja a találkozókat. Most elmentünk meghívni az elsős osztályfőnökünket, Ági nénit, aki már 80 éves.Ő volt az első osztályfőnökünk, igaz, csak egy esztendeig. Ő vezetett be az írás- olvasás, számolás rejtelmeibe . Nagyon örült nekünk, s almás pitével várt, gyümölcs teát kínált  hozzá. Maga sütötte nekünk, s nagyon büszke volt rá. A maradékot még be is csomagolta ! 
Annyira jól esett a lelkemnek beszélni, találkozni vele!  Felidéztük a régi iskolás időket, mesélt rólunk, emlékezett, hogy milyen jó tanulók voltunk J.
 Etetett, itatott, kínálgatott bennünket. mint egy jó édesanya! Beszélgetés közben egyszer csak felpattant, láthatóan keresgélt valamit az emlékei között, felcsillant a szeme, és így szólt: Most mutatok neked valamit! És kihozott a másik szobából egy szépséges kis vázát, a kezembe adta, és így szólt! Ezt még anyukádtól ( tőled ) kaptam, mikor elköszöntünk egymástól, s te , ti ,már másik osztályfőnököt kaptatok! 53 évvel ezelőtt !!!
 Hát mit mondjak? Képzeljétek, még abban a pillanatban emlékeztem is rá, pedig számomra rég elfeledett emlék volt!   Könnyek simogatták a lelkemet, megtapogattam, s édesanyámat is éreztem benne!
– Tele volt konyak meggyel, úgy örültem neki! – mondta Ági néni! Könnyeimet látva megölelt, puszit adott, persze a könnyek még jobban elhomályosították a szememet!
Várom a hétvégét, várom a többieket, remélem ,többen el tudnak jönni. Sokunkról nem tudunk semmit, de ez jó alkalom, hogy felidézzük az elmúlt éveket. J
Valami szép kis vers részletet, idézetet szeretnék találni addig, amivel lezárhatnám az osztályfőnöki órát J Remélem szombatig ráakadok! 
Ilyen szép estém volt tegnap! Mosolygós napokat kívánok Nektek is! :)

Kép: internet

7 megjegyzés:

  1. Nagyon megható tud lenni egy ilyen találkozás. Nekünk sajnos csak a középiskolában volt és vannak találkozóink, de éppen tavaly határoztam el, hogy elmegyek a régi iskolámba, összeírom a neveket és megpróbálom, talán sikerül összehozni valamit, ebben az évben volt 48 éve, hogy elhagytuk az iskola padjait. :)
    Biztosan érdekes találkozás lesz ha sikerül :)))))))

    VálaszTörlés
  2. Nekünk pedig 45 éves lesz, nagyon kedves kis levelet fogalmaztunk, bízom benne, hogy jól érezzük majd magunkat, és élvezzük egymás társaságát! :)

    VálaszTörlés
  3. Ó, de kedvesek az ilyen megidézett emlékek. ...És milyen jóleső érzés lehetett, hogy a tanítónéni, aki valószínűleg többszáz gyereket tanított és sok ajándékot kapott, emlékszik a Tiédre.
    Kíváncsi lennék a versre, ha találsz és remélem, be is számolsz a találkozótokról!
    Én jövő héten megyek érettségi-találkozóra. Addigra próbálom összeszedni az emlékeimet.

    VálaszTörlés
  4. de jó lesz visszaemlékeznetek! biztos vagyok benne, hogy Te valami nagyon frappáns dologgal készülsz rá! :)

    Nekünk a 20 éves volt, azóta nem...vittünk régi fotókat osztálykirándulásokról vagy csak ami éppen a suliban készült rólunk. Jó nagyokat lehetett rajta vigyorogni, hogy néztünk ki... :))

    VálaszTörlés
  5. Olyan kedvesen szervezitek!!!!!! ♥

    VálaszTörlés
  6. Kívánom, hogy kellemes legyen a hétvége!

    VálaszTörlés
  7. Legyen nagyon szép ez az örömmel várt holnapi találkozó!!!!

    VálaszTörlés