2015. november 7., szombat

Készülgetnék, elkezdeném  ( elkezdtem ) az adventi- karácsonyi nagytakarítást, de nagyon sűrű napjaim vannak, voltak, lesznek. :) A tegnapi például így nézett ki:
Reggel elvittem iskolába Andris unokámat,mert péntekenként egy másik iskolába járnak át egész nap- az úszás miatt! Délben érte mentem, mert eljöhetett korábban, mivel német versenyre ment.
 Gyorsan megebédelt, hazarohantunkkocsival :))) a nagyszótárért Őhozzájuk, ( mint kiderült a nagylányomnak is lett volna, hogyne lenne, mikor német tanár:))))) )De mi az emelet helyett megjártuk a másik városrészt. Fél kettőre kint kellett lennünk Andrissal  a gyülekező helyen. Közben persze délelőtt vásároltam, megfőztem.
Izgultam és vártam ,hogy jól sikerüljön, jól menjen a fordítás, s ezért a zsebeit is megtömtem :)))) kis karamellával, amit nagyon szeret!  5 után értek haza ,vártuk a busznál, s aztán hazavittük. A szüleik még ennél is később értek haza, így nekem is foglalt volt a napom.
 2 óra körül még a pindurka unokámat is elvittem sétálni, nagyon szép idő volt, remekül éreztük magunkat! Mindenre volt időm, csak a saját dolgaimra nem! :)))).
Természetesen nem panaszként írom, de a négy unoka bizony ad még nekünk nagyszülőknek is bőven munkát a saját szüleikről nem is beszélve.
Ma nyugalom van, sok mindent terveztem, ebből csak a sütőmet , tűzhelyemet tudtam csilli- villire takarítani.. Meg persze tettem mézbe homoktövist rengeteget, a lányaimnak is tisztítottam meg, elég sziszi-fuszi munka . Tettem még el füge kompótot, gyönyörű fügéink voltak Nem sok lett, de nagyon örülök neki.És milyen finom!
Majd összeaprítottam a leszedett fügeleveleket, amelyeket nemrég szárítottam meg.
Még nagyon bizsereg a tenyerem, hogy varrjak valamit, de sajnos a klassz nagyítós lámpámból kiégett a körfénycső, így nem sokat látok. Nem is tudom honnan kellene beszerezni, utána kell járnom!
A finomságok közül:

Készül a füge kompót :)


Homoktövis mézben . Nagyon jó téli C vitamin forrás. Ajándékba is készült, majd szépen kidíszítem :)
Szép, kellemes őszi hétvégét kívánok! :)

8 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Igen, Drága Ági, nekünk van ! Elég sok lett rajta az idén , bőven tudtam eltenni mézbe.

   Törlés
 2. Az a homoktövis egy kincs! és hihetetlenül jól néz ki az üvegben, nem beszélve a jótékony hatásáról amit a kettő együtt kifejt a szervezetben.
  Csoda jó ötlet ez drága Éva!

  az a füge kompót hüüüümmm...érzem az ízét a számban :)

  Tevékeny, pörgős-pihenős szép napokat Nektek :) <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony Orsi, nagyon örülünk a homoktövisnek, nagyon jó egész télen! :) Persze nem tart ki tél végéig, de jól be tudjuk osztani, és még ajándékba is készítettem . :) A füge kompót ötlete Mágitól származik, aki előtted szólt hozzá! Nézd meg az oldalán, valami csodákat készít!Ha valamit el szeretnék tenni, mindig hozzá fordulok előszőr!
   http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/10/zold-eretlen-fuge-fuszeres-szirupban.html. Szerintem Te is ismered ezt a csodás blogot! :)
   Köszönjük a jókívánságokat, tán ez a hét kicsit lassított, könnyebb, sok szabadidős lesz! :)

   Törlés
 3. Mennyi finomság :-) Mézes homoktövist én is készítek tavaly óta, képzeld a homoktövist vadon szedem. És igen, molyolós munka... de megéri. Fagyasztóba is került. Jó lesz a télen előszedni!
  Hasonló szép jövő hetet Éva!!! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó! Felétek fellelhető vadon a homoktövis? Én még nem láttam a környékünkön sehol, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is! :) Szuper! Nagyon értékes növény, sok kis sarja van, nem tudom vajon mikor lesz majd rajtuk is termés.
   Köszönöm a jókívánságot ! :)

   Törlés
 4. Kedves Éva!
  Sok erőt Neked a sok munkához! Tudom, lesz, mert a szeretet késztet... :)
  Én is nagyon szeretem a fügét! Sajnos az enyémekből csak pár szem érett be :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Képzeld, most, hogy lehullott az összes levél róla, még mindig találtam jó pár félérett fügét rajta!

   köszönöm Neked! <3

   Törlés