2015. december 16., szerda

Adventi barangolás Ausztriában (3)

A 2. nap estéjén vacsorázás közben, ilyen ijesztő perchenek lepték el a hotelt :)))) Kicsit megijedtünk, a maguk készítette jelmezben simogatták, csapkodták, ijesztgették a hotel lakóit.. Majd befejezve a " Műsort ", velünk együtt szórakoztak tovább.:)))
Másnap reggel a Mikulástól mi is kaptunk finom ajándékot, fincsi csokit :)))

Reggeli után haza indultunk, de még előtte meglátogattuk a közelben levő sörgyártó üzemet. :) Persze a férfiak nagyon élvezték, ízletes fehér , barna stb, söröket lehetett inni, vásárolni. Én meg a szép dekorációban gyönyörködtem a sör mellett. :)Az alapos kóstoló után, mindenki vásárolt valamit, majd továbbindultunk a  Grafenegg kastély felé
.Grafenegg neogótikus, tudor stílusban épült kastély. A kastély körül elterülő angol park a XIX. századi Ausztria egyik legjelentősebb történelmi park létesítménye
 A kastély adventi vásárát látogattuk meg, mely a legszebbnek és a legtraíicionálisabbnak számít Alsó - Ausztriában. Az idei évben a 40. adventi vásárt rendezik, mintegy 150 kiállítóval.
Melegedők is voltak , jól esett a kezünket kicsit megmelengetni Persze a forralt borocska itt sem maradhatott ki! :)


 A kastély egyszerűen, de csodaszépen volt feldíszítve :)


Késő este értünk haza, előtte még bementünk egy vendéglőbe, hangulatos disznótoros vacsorára ( amiből én nem ettem semmit, mert nem szeretem! ) :))))

Ezzel ért véget kellemes barangulásunk . :)
További csendes dolgos adventet kívánok!

10 megjegyzés:

 1. Köszönöm ezeket a remek képeket!
  Te meg fiatalodsz! de tényleg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hú, köszönöm Beáta a dícséretet! Igazad van Beléptem a fiatal hatvanasok közé! :)))

   Törlés
 2. Nagyon szép élményben volt részetek.
  Mindenki az érdeklődésének megfelelő helyet találta meg, söröző, dekoráció......:), gondolom sok ötletet gyűjtöttél :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon élveztük, jó volt a társaság, csupa ismerős, és rengeteg ötlet! Sok szép dekorációs ötlettel, lelkemben feltöltődéssel
   értünk haza :)

   Törlés
 3. A kastély nagyon-nagyon szép (minden kastélyra vevő vagyok!), a kút vasburkolata nem különben!!! Szép kis aventi kirándulás volt Éva!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyönyörű volt a kastély, most a termek nem voltak látogathatók, csak az alsó szinten, ahol végig kézműves foglalkozások folytak. Volt kedvemre való is a papírmerítés! :)Rengeteg ember volt, de viszonylag hamar sorra kerültünk mindenhol. Csodás sütikiszúrók is voltak, amik ezúttal nem jöttek velem haza. :)))

   Törlés
 4. Klassz program lehetett, látszik a képeken is, hogy jól éreztétek magatokat. Még sok ilyet kívánok, a ti és a mi örömünkre :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Azért egy kis havat elbírtunk volna! Kár, hogy csak nyomokban láttunk. Azért beleropogtattuk a csizmánkat abba pici hóba is! :))))

   Törlés
 5. Köszi a sok szép képet! Ezek a "csúnyaságok" hasonlítanak a mi busóinkra, nem?! :o) Nagyon tetszenek azok a fonott fenyők meg azok a fa-narancskarika-lógós díszek!

  VálaszTörlés
 6. Szívesen! Én köszönöm, hogy megnézted!
  Igen, nekem is a mohácsi busók jutottak róluk eszembe! :)
  Jajj, nagyon szép díszek voltak, legjobban nekem is a természetes anyagból készültek tetszettek! :)

  VálaszTörlés