2016. augusztus 11., csütörtök

Hangulat


Már tavasz óta húzódik az aprócska hálószobánk festése, felújítása. Persze minden bútor maradt, csak van, amelyik új ruhát kapott. A függönyöm már jó régóta várat magára, a megvarrásra. Hollandiából hozták, van belőle több, mint 2 méter, így függöny és kiegészítők is kijönnek belőle. A romantikus lelkemnek kellett hozzá a csipke szegély. Középre egy gyönyörű hosszú függöny került, most találtam meg az igazi helyét . :)

Barkácsoltam  még ebből a jelenetes anyagból  egy két képet is a falra. A fakeretet fehérre festettem, kibéleltem belül puha vatelinnel, és csipkét ragasztottam a szélére. Alája szinten a saját magam készítette kis szív került.Szépen illenek melléje a porcelánok, amelyekből reggelente teázunk, kávézunk :)

Készítettem még egy jelenetes képet. Festővászonra. kifeszítettem az anyagot, és a polc fölé került. A polcok is újra lettek élfóliázva, majd festve. Kis kiegészítőkkel egész jól mutat.Még korántsem készültünk el vele, hiányoznak a könyvek, még egy polc, és az ágy is, amit most " L " alakban próbáltunk elhelyezni. Annyira pici a hálónk, hogy nem fér el a két ágy egymás mellett, azaz elfér, de akkor másznunk kell! :))))) Kellene venni egy keskenyebb francia ágyat, de ez meg olyan kényelmes. Majd meglátjuk. egyelőre ezek maradnak. Ágytakarókat kell még kieszelnem, ami megy is a szoba hangulatához. párnákat szeretnék még a függöny anyagából, és néhány könyvet bekötni vele, hogy a polcon is visszatérjen a szobai függöny mintája.
Folytatom, ha elkészültem velük. minden ötletet , kritikát szívesen fogadok. :)
Legyenek szép , vidám napjaitok :)

17 megjegyzés:

 1. Kritika nincs, ötlet sincs, mert mindent jól megoldasz. Gyönyörű lett, ízléses. Az L alakban elhelyezett ágy szükségszerű, de kényelmes is, mert nincs boksz alvás közben. Szerintem ez nem gond.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is így gondoljuk Beáta, marad a két ágy L alakban :)
   Köszönöm a kedves szavaidat! :)

   Törlés
 2. Évi az az igazi, amikor így lépésről-lépésre alakul. Ez nálunk is így van. Benne lakva, élve, az érzéseim szerint változtatom meg a bútort, a kiegészítőket és még élvezem is, nem fáradok bele. Nagyszerűen fog kinézni az a háló. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Örömmel tervezgetjük, próbálgatjuk bele a kiegészítőket, ráérünk, sokszor próbálgatunk, de legtöbbször éjjel kitalálom hogy legyen :))) A férjem pedig felfúrja, megbarkácsolja, amit én nem tudok :)

   Törlés
 3. Gyönyörű,gyönyörű!!!!!! Minden elismerésem!!!!és ha nem baj,akkor elraktározom az ötleteidet! :)
  Mekkora nagy ötlet középen a csipkefüggöny!!!!!-is!meg az egész,úgy,ahogy van.♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Mamka, örülök, ha tudok ötletet adni! Most néhány könyvemet csipével fogok bekötni :) Majd megmutatom, ha kiviteleztem és olyan lesz, amilyet elképzeltem .
   A csipkefüggönyt sikerült beszereznem elég kedvező áron. Régi ugyan, de hibátlan, és pont ide várt! :)
   Nagyon köszönöm, hogy itt voltál! :) <3

   Törlés
 4. Ezt nem lehet kritizálni, mert annyira tökéletes, ha bármit változtatnál, már rontanál rajta :)
  De jó, hogy eszedbe jutott, képet csinálni a sötétítő mintájából! és az a fehér függöny, hihetetlen szép!!! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Orsi! <3
   Még vannak ötleteim, transzfer mintával párnákat készíteni, hogy a puhaság is megjelenjen a szobában. És egy széket is szeretnék áthúzni ezzel az anyaggal :)

   Törlés
 5. Minek ide külső ötlet, amikor van Neked éppen elég, és fantasztikusan jók!
  Nagyon-nagyon jó hangulatot árasztanak a képek, gondolom, a valóság még szebb!
  Szép hétvégét kívánok, kedves Éva!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Palkó! Pedig kaptam ötletet, mégpedig szuper jót :) <3 Most lázasan keresem a keresztszemes jelenetes árnyképeket! Olyat fogok varrni a párnaközépre :)Bordós színnel .
   Nagyon köszönöm a dícséretet, de van ám tennivaló még bőven! :)

   Törlés
 6. Jó hangulatú, szép szobát ötleteltél ki, kivitelezés pedig szuper! Sok hasonló elképzelést és megoldást, mert addig jó még jönnek az ötletek! Tetszik az elgondolás a könyvek bekötéséről.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már kész is vagyok vele. Maradék csipkékből szépen bekötöttem a kedvenc verses kötetemet, és még néhány kedvencemet. Nagyon tetszik a végeredmény, majd mutatom :)
   Nagyon köszönöm, hogy meglátogattál! :) Ölellek! :)

   Törlés
 7. Óóó, gyönyörű lett a függönyöd! Az egész szoba olyan kis tiszta hangulatot áraszt, nagyon értesz hozzá!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Jucus! Azóta már áthúztam a garázsban kallódó széket is ebből az anyagból. Majd fotózom :)

   Törlés
 8. Szépséges lett a függönyöd! jól mutat!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Vera ! És ma elkezdem a hímzést is! Találtam hozzáillő mintát!

   Törlés
 9. Érdekes és szemnek kedves ez a függöny megoldás a kiegészítőkjel együtt. Hasonló témában van sok hímzésminta;-))))

  VálaszTörlés