2017. június 4., vasárnap

"Itt a nyár, táncot jó a napsugár!"

Itt a nyár, táncot jó a napsugár!
Rég nem írtam a blogomba, ennek persze oka van. A lányom visszament dolgozni, kicsi Ádám unokám 3 éves lett, így megérett az óvodára. Azonban nem szerettünk volna most év végén vele ovit kezdeni, a nyáron ugyis itthon lesz a nagyobb Bencével együtt velünk. Elvállaltam a rá való vigyázást, ezért alig marad időm. Reggel 8- tól, megyek fel hozzá az emeletre, s onnan kezdve együtt töltjük a napot , míg anyukája haza nem ér! Annyira élvezem, mintha újra élném azokat az éveket, amikor még az enyémek is kicsik voltak. Hozzám jön minden gondjával, bajával. Délben ebéd előtt elhozom Bence unokánkat is az oviból, itthon együtt ebédelünk, majd csendes pihenő alatt van időm kicsit takarítani, stb. Sajnos a hobbimra nem jut idő, pedig nagyon hiányzik.
Azért alkottam néhány dolgot, de legtöbbet a kertben töltöttük, kertrendezéssel. Elkészült egy kis kiülő a szerszámos kamra elé. Azt próbálom szépítgetni.
Közben véget ért a nyugdíjas egyetem, nagyon élveztük, tetszettek az előadások.
Készülünk András unokám ballagására is, s izgatottan várjuk a következő hétvégét, amikor is rózsakiállításra megyünk Badenba.


A mellék épület ugyan nem túl szép, de igyekeztünk kicsit díszítgetni rajta.


A szívecskés zsalugáterek az én találmányaim voltak, annyira szerettem volna ilyet az ablakhoz, hogy a férjem elkészítette őket. Az ajtó másik felére pedig hasonlóan egy régi szekrényajtó került, amibe vágott egy szivet.
A tetőt egyedül készítette el, kicsi segítséggel, ahova két ember kellett.


Az alját szépen lefestettük azóta, most már egyenletes és szép szürke.Kaptunk hozzáillő lámpákat is, csak még szépen meg kell komponálni, elkészíteni a környezetét is.Készítettem egy szép kis tortatálra egy csokor virágot, ami nagyon hasonlít az igazira. Nem nagyon kedvelem a papír, selyem stb virágokat, de ezek a szép rózsák megfogtak ☺


Dolgoztunk egy kis Leier lapokból lerakott placcon is, ide került most a kőpad, ahol olvasni szoktam. Így szebb, könnyebb füvet vágni, nem okoz gondot a lábainál a fí nyírása sem. Nagyon szeretem ezt a kis kiülőt, jól belátni az udvar egy részét, de kicsit el is van szeparálva.
A gyerekek legtöbbször lovacskázni szoktak rajta :)

 A virágaim már szinte teljesen kinyíltak, gyönyörűek, bár sokat vesztettem el a hideg tél miatt. A levenduláimat már lehet szedni, sok kinyílt közülük. 

Szép ünnepet kívánok továbbra is!

12 megjegyzés:

 1. Nagyon hangulatosak lettek a pihenőhelyek :).
  Ilyenkor fáj a szívem, hogy nem kertes házban lakom.
  A csokrod is szép lett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Évi! Majd meglátod a valóságban sokkal hangulatosabb, ezek csak a kezdő lépések! :)

   Törlés
 2. Kellemes volt a séta nálad, közben megpihentem, nézelődtem a kertedbe.
  Sose bánd, hogy kevesebb idő jut a hobbidra, hiszen tudod milyen hamar felnőnek a gyerekek. Ez az idő megismételhetetlen lesz tele újfajta élménnyel, kalanddal, aggódással. Szép unokázós nyarat kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy itt jártál! Sokat változtattunk, alakítgattunk már a fotózás óta is rajtuk. köszönöm a jókívánságot, remek dolog nagyinak lenni, olyan szép élményeim vannak velük! :)

   Törlés
 3. Nagyon hangulatos a "kint" nálatok. Kívánok erőt a nyári unokázáshoz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Beáta! igaz kevesebb időm jut saját magamra, de az unokázás is hozzám tartozik. Végre ismét sétálgatunk, rövid kis kirándulásokat teszünk, piknikezünk. mindennek megvan a maga bája!
   Szép nyarat kívánok Neked!

   Törlés
 4. Akkor most aztán tele vagy feladattal! Jó lurkózást!
  A kiülő is nagyon szép lett, de a kedvencem az a kőpad! Olyan kis romantikus! Azért pihenésre maradjon ám időd!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, úgy örülünk neki, annyira kevés elég a boldogsághoz! Jól esik mesélni rajta a gyerkőcöknek is. Már ültettünk két nagy tő óriás sárga színű margarétát eléje , olyan klasszul mutat.
   Kellemes nyarat, szép élményeket kívánok!

   Törlés
 5. Drága Éva, használjátok örömmel, egészséggel a kerti pihenőt, meg a szép kis padodat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönjük, naponta ücsörgök rajta, legutóbb ott mondókáztunk a kicsikkel! Úgy szeretek itt élni! Jó, hogy van kertünk, udvarunk, mégha sok is a munka benne! :)
   Sok szép nyári napot, jó nyaralást kívánok!

   Törlés
 6. Öröm nézni az ilyen szép teraszt! A kerti pihenő meg annyira jópofa, pláne, hogy a fiúk lovagolnak rajta. A háttámla nem hiányzik az olvasáshoz?

  A zsalugáterek a kedvenceim!
  Jó unokázást, gondolom nem lett több szabadidőd a hobbizáshoz időközben:-DD

  VálaszTörlés
 7. Szia Dóri! Köszönöm, örülök, hogy Neked is tetszik! A háttámla bizony elkelne, sokáig nem kényelmes olvasni rajta, de kitaláltuk, hogy csodásan lehet figyelgetni innen a kismadarakat :)
  Az unokák , aprók és nagyon napi szinten jelen vannak, bizony elfáradok a hétvégére. De nem bánom, annyira szeretem, amikor itt vannak körülöttem. Bizony még nem sokat öltögettem a nyáron, de fogok rá időt szakítani. Szép nyarat kívánok Nektek!

  VálaszTörlés