2013. április 20., szombat

Készítettem


 a héten finom medvehagymával ízesített vajat! Pici sóval, borssal , nagyon finom lett. Elég nagy adag készült, mert az egész család szereti, így a fagyasztóba is került.. A kertemben van medvehagyma, így könnyen hozzá tudok jutni :)


Nagyon sok ibolya díszíti az udvarunkat, kertünket. némi gyönyörködés, és simogatás után megbeszéltem velük, hogy szeretném, ha a cukorban is benne lenne az illatuk. Így készült ibolyás cukor / xilittel is próbáltam, nincs tapasztalatom/ , kandírozott ibolya, s gyűjtögettem fejecskéket teának is.Ági tanácsára. Amit itt is nagyon szépen köszönök neki. :)
Nagyon hamar megszáradtak . Ma már üvegbe is tudom tenni őket, s jó lesz teakeveréket készíteni majd belőle.





A kandírozott ibolyák már száradnak. Vaníliás cukorral és xilittel is megpróbáltam, nem tudom így milyen lesz a végeredmény, de gondolom finom.



Andris unokám azonnal nekilátott, hogy ő is készít, s most megyünk pitypangszörpöt, illetve limonádét készíteni 

 Nagyon kellemes időtöltést kívánok  a hétvégére!

12 megjegyzés:

  1. még ránézni is jó, hát még az íze a vajnak:) hmmm:)
    nekem még alig van, nem nagyon szaporodott, igaz tavaly ültettem egy bokrocskát, remélem beindul majd itt is.
    kandírozott ibolya...hogy miket nem csinálsz Te?:) szépek még így is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kis unokám egy ujjacskájával nyalogatta ki a vajas edényt! :))))
      Az ibolya nekem is újdonság, de már úgy szerettem volna kipróbálni :)

      Törlés
  2. Micsoda dolgokat készítesz?!....Biztosan nagyon finom.
    Puszi, majd írok

    VálaszTörlés
  3. A medvehagymát a húgom is nagyon szereti, többféle receptben használja. Én még nem próbáltam...
    Érdekes, ibolya kandírozásól most több helyen is olvastam, szörpről és dzsemről is... biztos finom :)
    Szép hétvégét kívánok Nektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is tervezek még sokfélét a medvehagymával elkészíteni. Csak időm legyen megvalósítani! :)
      Köszönöm, hogy ismét eljöttél. <3

      Törlés
  4. Gyönyörűek az ibolyáid! úgy a kertben mint kandírozva. Eddig csak lilát és elvétve fehérről láttam rózsaszínt most látok először:) köszönöm a képet.
    Medvehagyma, szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Jutka!
      Ma a húgommal is megkóstoltattam a medvehagymás vajat, aztán alig tudta abbahagyni :)))
      A rózsaszín ibolyámból kevesebb tő van, mint a lilából és fehérből, de nagyon szépen szaporodik.

      Törlés
  5. Milyen szép lehet a kertetek!
    Az ibolya illata pedig legalább most így megmarad nálatok :o)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kertem most tavasszal különösen friss dolgokkal van tele. Rengeteg gyógynövényem is van. És kék nefelejcsek. :)
      Szép , napos hétvégét kívánok! :)

      Törlés
  6. Gyönyörű az ibolyád... és gyönyörű színe van... Érdekes ez a kardirozás... Ha megszárad akkor is van illata?Szép hétvégét!!!! Jó pihenést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen az ibolyák nevében is! :)Én most csak pici illatot érzek, intenzívebb a vanília illata.
      Neked is pihenős, kikapcsolódós hétvégét kívánok! :)

      Törlés