2014. március 18., kedd

Egy kis Spanyolország :)


Ismét lehetőségünk adódott, hogy kettesben töltsünk 8 gyönyörű napot . Most Spanyolországban jártunk, hoztam képeket, és rengeteg élményt. Persze ezeket át kell élni, de remélem, sikerül Nektek is átadni az ország hangulatából egy keveset :) 
Az első képen az olimpiai stadiont fotóztuk, ma is használják, érdekes volt megnézni a helyszínt, gyönyörű a környezete is, szép nagy parkkal, ahonnan belátni egész Barcelonát.


A Güell - park, elmondhatatlan látványt nyújtott, érdekes, különleges építéseivel. 17 hektáros park, Barcelona Grácia negyedében. A kert Antoni Gaudí tervei alapján készült 1900 és 1914 között.

Ez egy különleges , hosszú sétaút..Az Eixample negyedben csodálhattuk megGaudi páratlan, befejezetlen alkotását a Sagrada Familia templomot.
A Szent Család Templom vagy a Jövő Temploma Antoni Gaudí mesterműve. 2010- ben XVI. Benedek pápa bazilika rangjára emelte és megszentelte. Rengeteget lehetne írni, mesélni róla, ha valakit nagyon érdekel , sok helyen utána olvashat.


Egy kis Barcelona

 Gyönyörű utcákkal, szépséges épületekkel.


Barcelonában minden utca párhuzamos egymással és merőleges is egymásra.Ez egy terasz részlete Gaudí tervei alapján  még a parkban. Nem szerettem volna kihagyni, annyira különleges volt :)

Rengeteget fotóztunk, mutatok még képeket majd, Legközelebb folytatom. :)
Addig is gyönyörű tavaszt Nektek!

9 megjegyzés:

 1. Hihetetlen jó volt újra látni ezeket a helyszíneket:) Szerencsésnek érezhetem magamat, hogy én is jártam már ott. Imádtam! Gyönyörű város!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Orsi! Igen, én is szerencsésnek érzem magam, hogy mindezt láthattam! :)

   Törlés
 2. Biztosan nagyon jól éreztétek magatokat, sok csodálatos élménnyel, pihenten, feltöltődve tértetek haza.
  Köszönöm a képeket, jó volt látni a sok szép helyet

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Évi, még szeretnék néhány helyről írni, képeket hozni Nektek is! Remélem tetszik majd! :)

   Törlés
 3. De jó, már régóta tervezzük Barcelónát, örömmel várom a következő bejegyzéseid! :-) Üdv. Kavics

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kavics! Örülök Neked! Nézzétek csak meg, ha adódik rá alkalom, gyönyörű helyeken jártunk mi is! Köszönöm, hogy itt vagy! :)

   Törlés
 4. Spanyolország....Örülök,hogy tavaszoltatok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, Mamka, annyira szép virágok voltak már, képzeld nem muskátlikat láttunk, hanem rengeteg cikláment a lámpaoszlopokon! :) Majd mutatok néhányat :)

   Törlés
 5. Köszi a beszámolót! Sajnos még nem láttam élőben, így külön jó Nálad látni, olvasni kicsit belőle :)

  VálaszTörlés