2014. március 19., szerda

Barcelona- Girona- Figueres

Gironából távolról látható a francia határ is . Ezeknek   a hófedte hegyeknek a túloldala már  Franciaországban van.  / Pireneusok /

Girona fallal körülvett városában megnéztük a gyönyörű katedrálist. 90 lépcsőfok megmászása  után jutottunk fel  ide.Még a román korban építették, de felfedezhetünk rajta gótikus, barokk és reneszánsz jegyeket is. Itt található, látható egy nagyon ritka, nagyméretű, elég jó állapotban levő falvédő.


 A katedrális a világ legszélesebb gótikus  templomhajójával rendelkezik ( 22,98 méter).


 Girona 85 km.re van Barcelonától, s annak idején még a rómaiak építettek köréje egy hosszú kőfalat, hogy megvédje őket a támadásoktól.Érdekesek az arab fürdők,melyek egy római épületben találhatóak. A római fürdők mintáját követve építették fel őket, 3 különböző hőmérsékletű medencével.


Nagy sétát tettünk Európa egyik legjobb állapotban fennmaradt zsidó negyedében.
Szűk kis utcák között sokat bolyongtunk :)

 Az Onyar folyó átszeli a várost .Az Onyar folyó eme hídját ugyanaz a cég építette, mint az Eiffel tornyot Az Eiffel hídról láthatjuk a színes házsorokat.
 Ez már Figueres, Salvador Dali szülővárosa.


 Egészen elvarázsolt bennünket a művész szűrrealista világa.


A Salvador Dali Múzeum Színház a legnagyobb szűrrealista alkotás a világon.A korábbi Municipal színház épületében található, melyeta spanyol polgárháborúban romboltak le.

 Maga a múzeum, nemcsak egyedülálló művészeti alkotás, hanem Dali számos munkájának is ad otthont.

 Néhány alkotása válogatás nélkül. Számomra megfoghatatlan, szinte felfoghatatlan művek.
Este még egy remek szórakozás várt ránk,Flamenco esten vettük részt.

 Sajnos a műsort magát nem volt szabad fotózni csak a legvégén tudtunk néhányat kattintani :)Legközelebb Zaragoza és Madrid következik.
Nagyon szép helyek,érdemes volt oda is kirándulnunk.

3 megjegyzés: