2015. szeptember 16., szerda

London és környéke.I...

Londoni beszámolómból nem maradhat ki a Buckingham palota sem. Kíváncsian kerestük fel, de az őrségváltásról lemaradtunk. 











London környékének megismerését Anglia legszebb középkori kastélyával Warwick grófjainak ősi családi fészkével kezdtük. A vadregényes vár termeiben Madame Tussaud viaszfigurái elevenítik meg a kastély egykori lakóinak életét.








A kastély ablakából kitekintve az Avon folyót láttuk :)

Oxfordba is ellátogattunk, de ekkor már ismét szakadt az eső! Azért nem szegte kedvünket az Egyetem város megtekintése. A különféle ranglistákon Oxford mindig benn van a világ 10 legjobb egyeteme között.


A diploma átadás még most is latin nyelven folyik :)






A sóhajok hídja Oxfordban 

Az egyetem hatalmas kiterjedésű, de megnéztük magát a várost is.Az egyetemi része a városnak gyönyörű.

Stradford következett, ahol hosszabban időztünk. A város megőrizte William  Shakespeare emlékét: szülőháza és lakóháza ma múzeum., a Szentháromság templom pedig közel 400 éve őrzi a költő és családtagjai síremlékét.

A  költő szülőházába az udvaron keresztül lehetett lehetett bejutni 







Shakespeare műveiből , darabjaiból látható képek.

Az udvara ma is csodaszép.

  A Szentháromság templom kertje 



Szentháromság templom




A gyönyörű zöld gyep az udvaron 

Avon folyó

 A színház épülete Sratfordban.
Mára ennyit gondoltam, de még a karácsonyt nagyon szeretőknek, van egy kis meglepetésem! Szemben a Shakespeare házzal volt egy egész évben nyitva levő karácsonyi boltocska. Na , ide azért benéztem, mert nagyon érdekelt, hogy milyen szépséges díszek rejlenek odabent. Hát órákat tudtam volna nézegetni itt. Kukkantsatok be, Ti is, ha kedvetek van ! : 
Nézzétek! ezeket a képeket hoztam Nektek! :














Azért nem tudtam kibújni a bőrömből ennek a kis fenyőcskének a gazdija lettem! Ugye milyen szép ? Inspirálódni hoztam, hátha valamelyiteknek kedve lesz hasonló készíteni :)

Holnap Stonehenge- vel folytatom..... Addig is ölellek Benneteket! :)

1 megjegyzés: