2016. november 20., vasárnap

Fényesedik a világ....

Fényesedik a világ.... Mindig ez a mondat jut az eszembe karácsony tájékán, advent kezdetén.
Nekem is elkészült az idei adventi koszorúm. Nagyon megtetszettek a kötött koszorúk, ezért egy régi befejezetlen fehér pulóverból ( amit kb 33 évvel ezelőtt kezdtem el kötni ) elkészítettem az enyémnek az alapját. sokáig tanakodtam hogyan készítsem el, végül négy egyforma fehér gyertya került rá némi ezüst dísszel.. A kismadarakat a tavalyi  adventi vásárban vettem .igyekeznem kellett, mert még egyet el kell készítenem a lányomnak. Ajtókopogtatót is szeretnék, de természetes anyagokból, mert azért az a szívem csücske.
Takarítás közben elkapott a díszíthetnék, kezembe akadtak a karácsonyi kiszúró formáim. Gondoltam készítek nekik egy szép kis házikót, ahol szívesen pihennek egész évben a karácsonyi időszakot kivéve.
Fogtam hát egy üveget, és bevontam anyagokkal: zsákvászonnal és csipkéket tettem rá. Tetejére egy szép kis hópiheforma került, az üveg elég nagy, szépen bele tudtam sorakoztatni a formákat.


Egyelőre ezekkel vagyok készen, de a nagytakarítás kellős közepén még nem nagyon van idő az új díszek készítésére. Pedig rengeteg tervem van!  És ki nem hagynám az unokákkal való sütögetést.! Már kérdezték, mikor fogunk együtt sütni? Szeretem ezeket a napokat, várom azt az időt, amelyiket együtt tölthetek a nagyobbakkal is💓

8 megjegyzés:

 1. Éva! Hű! Ez igen! gyönyörű a koszorúd és az üvegek is!Én még csak pakolok....hajjaj! Igyekeznem kell!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mamka, én meg Nálad inspirálódtam! Ott olvastam és láttam a szép mézeskalács koszorúdat.
   Köszönöm a kedves szavaidat! :)

   Törlés
 2. Kötött koszorút itt látok először. Pihe puha benyomású, ízléses, légies, angyali! Gratulálok! De nem félsz rajta meggyújtani a gyertyát? Valami kis talpazat kellene alájuk, nehogy sérüljön a kötött alap.
  A tároló üveg meg dísz is ilyenkor. Szuper!

  VálaszTörlés
 3. Beáta, kicsit tartok én is , mi lesz, ha megygújtjuk a gyertyákat, de van alattuk gyertyatüske, ami nem nagyon látszik. A gyertyák vastagok, az eladó szerint befelé égnek és nem csöppenik le a viasz! Remélem így is lesz!
  Köszönöm a dícséretet! :)

  VálaszTörlés
 4. Lélegzet elállítóan szépen megtervezett, kivitelezett díszek!
  Vannak olyan gyertyák nekem is amik befele égnek, csak idővel leszoktam vágni a külső megmaradt részeket mert elég érdekes alakzatok maradnak utánuk :) Szép készülődős időszakot kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, Juci, én is alakítgatni szoktam a furcsán lefolyó viaszon, hogy ismét szebb legyen.
   Köszönöm szépen ,igyekszem széppé tenni mindannyiunknak! :)

   Törlés
 5. Húú, csodás ez az ádventi koszorú!
  A kiszúróknak talált gyűjtőmegoldás is igazán mutatós és praktikus. Az enyimek csak úgy össze-vissza hevernek a fiókban.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Dóri a látogatást! Örülök, hogy tetszik Neked is! Azóta már a lányomnak is készítettem egyet! :)
   Eddig az én kiszúró formáim is egy dobozban hevertek, más sütis formákkal, de most külön raktam őket! Olyan jól mutatnak!

   Törlés