Annyit olvastam , hogy levendulával ízesített mézet készítettek, hogy én is nekiláttam. Aká cmézbe áztattam szárított levendulát. több napon át hagytam, hogy ízesítse a mézet, majd leszűrtem.
Várni kellett egy kis ideig, míg lecsurog egy pohárba.
A megmaradt mézes levendula virágoktól sajnáltam csak úgy megválni, ezért egy kis hídeg vízbe áztattam előszőr, majd öntöttem hozzá forrót is, hogy jobban kiázzon az aromája. Langyos lett így a víz.
Hagytam ázni egy órát, majd leszűrtem.
Közben megkóstoltuk a levendulás mézet, hát nagyon finom lett! :), fini lesz majd a reggeliknél a vajas kenyérhez :)
A megmaradt levet citrom karikákkal ízesítettem, délután hidegre hűtve teaként, limonádéként megittuk. Még így is nagyon intenzív volt az íze:)
Egészségetekre!
Szép, alkotós hetet kívánok, tele örömmel! :)
Kedvcsináló ez a bejegyzés... szeretem a mézet is, a limonádét is... :)
VálaszTörlésNeked is nagyon szép hetet kívánok!
Örülük, hogy készítettél és főleg, hogy ízlik:-)
VálaszTörlés(én is szoktam)
Neked is alkotós hetet kívánok!