2012. június 17., vasárnap

Fini levendulával ízesített méz

Annyit olvastam , hogy levendulával ízesített mézet készítettek, hogy én is nekiláttam. Aká cmézbe áztattam szárított levendulát. több napon át hagytam, hogy ízesítse a mézet, majd leszűrtem.

Várni kellett egy kis ideig, míg lecsurog egy pohárba.

A megmaradt mézes levendula virágoktól sajnáltam csak úgy  megválni, ezért egy kis hídeg vízbe áztattam előszőr, majd öntöttem hozzá forrót is, hogy jobban kiázzon az aromája. Langyos lett így a víz.

Hagytam ázni egy órát, majd leszűrtem.

Közben megkóstoltuk a levendulás mézet, hát nagyon finom lett! :),  fini lesz majd a reggeliknél a vajas kenyérhez :)

A megmaradt levet citrom karikákkal ízesítettem, délután hidegre hűtve teaként, limonádéként megittuk. Még így is nagyon intenzív volt az íze:)

Egészségetekre!

Szép, alkotós hetet kívánok, tele örömmel! :)

2 megjegyzés:

  1. Kedvcsináló ez a bejegyzés... szeretem a mézet is, a limonádét is... :)
    Neked is nagyon szép hetet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Örülük, hogy készítettél és főleg, hogy ízlik:-)
    (én is szoktam)
    Neked is alkotós hetet kívánok!

    VálaszTörlés