2016. április 10., vasárnap

Az én szeretett gazdagságom ....Azon gondolkodtam a napokban, hogy milyen gazdag is vagyok. Még a lábamat sem kell kitennem a kertemből, mert valami oknál fogva annyi növényem van, amit nem én ültettem, hanem maguktól települtek, röppentek ide, kúsztak, bújtak hozzám. Valószínű , hogy kiválasztották maguknak a helyet, s engedve az én sóhajaimnak, kívánságaimnak, meghallva azokat, nálam bújtak földbe, hogy megörvendeztessenek.
Így repült hozzám bodza őnagysága, aki gyönyörű kalapjaival állandóan bókolva köszönt reggelente.
Aztán a szomszédban kivágott akác is itt talált menedéket, hogy- hogy nem, átbújva a kerítésen nálam vert tanyát. Hagytam. Csillagfürtjei illatosan kínálgatják magukat, csilingelve adják tudtomra, hogy szabad a vásár!
A másik szomszéd,tovább gondozni nem kívánva, málnáját kipusztítva, immár a mi kerítésünkön át gyökérindájukat átvezetve a földben,  megtalálták a megfelelő helyüket, hogy tovább létezzenek. Hogy kedves kis unokáimnak kínálják a friss piros gyümölcseiket! Igyekeznek minden évben óriásira nyújtózni, hogy könnyebben szedegessük ,a néha fájós derekunkkal. A gondosan édesre érlelt, napsütötte helyen gyökeret vert Málnuska már régóta igyekszik meghálálni a szeretetet.
Tegnap reggel vadrózsára is bukkantunk a testvérem kertjében. Szeretnéd?- kérdezte . Tudta, hogy igent mondok, ezért hagyta meg az életét. Még picike kis élet, de nekem már álmomban megmutatta a virágait. Gyönyörű bársonyos, simogatóan halvány rózsaszín virágai lesznek.
A diófát viszont a mamától hoztuk el. Senkinek nem kellett. Nekem azóta is ahányszor elmegyek mellette eszembe jut, hogy milyen hálás érte. Az unokáimnak a legklasszabb fa, amire mászni és amin üldögélve elbújni lehet. Be lehet látni az egész kertet. A madarak fészkelő helye, a vadgerlepárunk már évek óta itt neveli a kicsinyeit.. Mi sokat üldögélünk alatta, és emlékezünk .És ad nekünk sok  sok gyógylevelet, és enni valót. Szeretem mindenestől .Régen ,kislánykoromban, még az otthoni diófánkról verset is írtam.:)))))
Ha a lábam elé nézek rögtön eszembe jut az ibolyák tavaszi sokasága, ami szinte kék, lila fehér, rózsaszín szőnyegként terül az udvar egy-egy részén . Mennyi finomságot készítettem belőle. 
Persze nem hagyhatom ki Csípős Csalán kedves kertlakómat se, melyet a kert végében háborítatlan környezetben hagytam. hogy a kert szelleme is megmaradjon nálam :)
A sok gyógynövény: cickafark , árvacsalán,csalán, lándzsás utifű, aranyvessző , körömvirág, kövérporcsin,  százszorszép naponta mosolyogva köszönt, amikor ideje van. …..
Sorolhatnám hosszú papirusztekercsen leírva, az én kincseimet!
 És hálás vagyok  mindezért, mindenért, ami megadatik nálam itthon. A sok kis élet, amelyekben gyönyörködni lehet. Itt vannak, ha szükségem van rájuk.
Már medvehagymát is találtam, nem is keveset!
Elég nagy az udvar, a kert, szerencsére,  elférnek nálunk..
Hát ez az én nagy gazdagságom <3 Érzitek az aranyat? Ott vannak a fák alatt! <3

  
Pitypangszörpöt készítettem :) 

  Néhány szép kép a kertünkből :)

 Szeretettel kívánok nagyon szép jövő hetet Mindenkinek! :)

7 megjegyzés:

 1. Nagyon-nagyon szeretlek olvasni, kedves Éva! Átélem, amit leírsz, és nagyon jól érzem tőle magam! Köszönöm ezt Neked!
  Olyan jó, hogy nem csak kertileg, hanem lelkileg is gazdag vagy! :)

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű a kerted!
  Nekem is van vendég növényem a szomszédból és örülök a jelenlétének.

  VálaszTörlés
 3. Csodálatos a kerted:)Mennyi szeretet van benned, az ember szívét átjárja a béke, a szeretet, amikor kedves gondolataidat olvassa, szint ott érzem magam én is :)

  VálaszTörlés
 4. A gazdagságodhoz kell a Te szemed is, aki mindezt észreveszi! Sokan mennek el mellette, azt hiszem.
  Az én kertem egy hátránya, hogy nincs mellette ház...lakásból járunk, amikor csak tehetjük. Éééés bizony kezd kicsi lenni a 600 m2! :o) Én a kicsi vad pletykámmal voltam úgy, hogy "ez honnan jött ide?!" :o) De jött és örömet szerez a csodaszép égszínkék virágaival. És aminek mostanság nagyon örülök, hogy beköltözött valami kis madár a téliesített etetőnkbe, még nem sikerült kifürkésznünk, kicsoda őkelme, nem akarjuk zavarni.

  VálaszTörlés
 5. Csodaszép a kerted......jó kicsit megpihenni,rácsodálkozni a szebbnél szebb virágokra, hallgatni a csendet,a madárcsicsergést.....felbecsülhetetlen kincs!

  VálaszTörlés
 6. gazdag is vagy, gyönyörű lelked, és kerted van

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm Mindnyájatoknak, hogy olvastok, hogy vagytok itt nekem <3

  VálaszTörlés